Prijava registracija na facebook - DETALJNO UPUSTVO

U ovom tekstu ćemo vas provesti kroz kompletnu registraciju / prijavu na facebook (popularno fejsbuk ili fejzbuk :)) tj. kako se registrirati i prijaviti na facebook. Prije registracije trebate imati svoju e-mail adresu sa kojom ćete se prijaviti i nakoju će vam doći potvrda registracije. Ako ne znate kako napraviti vašu e-mail adresu koju možete kjoristiti za facebook, MSN Windows Live Messenger i druge registracije i igrice pogledajte ova detaljna upustva: PRVO UPSUTVODRUGO UPUSTVO. Nakon što ste napravili e-mail adresu prijava novog  facebook profila može početi.

Prvo upišite u vaš internet preglednik www.facebook.com. Kada tu upušete i kliknete ENTER otvorit će vam se stranica kao na slici ispod: 

Sada slijedi glavni i najlaksi dio pravljenja novog facebook profila. Ovaj dio se sastoji od toga da trebate upisati svoje podatke, morate paziti da vam šifra bude komplikovana da bi se lakse zaštitili od krađe profila i upada hakera u profil.
Znaći potrebno je popuniti podatke koje vam traži kao na slici ispod:





Nakon što popunite polja kao na slici kliknite na "Sign Up" zelenu tipku.
Ako ste sve dobro upisali facebook će vas preusmjeriti na sljedeću stranicu:


Na ovoj stranici možete dodati vaše kontakte sa gmail-a ili hotmail-a tako da skratite vrijeme  traženja vaših poznanika i kontakata. Ovaj dio bi vam izlistao sve prijatelje i njihove e-mail adrse od nastanka maila, ako nemate važnih prijatelja na e-mail-u ili ste tek napravili e-mail akaunt koji ćete koristiti za facebook onda možete ovo preskoćiti.

 Ukoliko ne želite nikoga sada dodavati samo kliknite na link "Skip this step".
Onda će vam se pojaviti sljedeci facebook korak:
 Na ovom koraku možete izabrati svoje podatke o školovanju i zaposlenosti , ovi podaci će vam pomoći da nađete vaše prijatelje na facebook stranici. Nakon što upišete neke podatke , kliknite "Save & Continue" i onda će vas facebook preusmjeriti na treći korak:
 Na ovom koraku možete dodati svoju sliku na profil vaše facebook stranice.  Sada ćemo vap pokazati kako da dodate vašu profilnu facebook sliku na facebok profil. Kliknite na "Upload photo", kada kliknete otvorit će vam se facebook dialog kao na slici:
Kliknite "Odaberi datoteku" , onda će vam se otvoriti prozor na kojem trebate odabrati vašu profilnu sliku koja se nalazi na vašem kompjuteru.
Kada odaberete kliknite "Open", i facebook će prebaciti vašu sliku na svoj server i postaviti je kao vašu profilnu sliku.


Kada završi prebacivanje prikazati će vam vašu sliku. Nakon toga kliknite "Save & Continue" da sve to snimite. Poslije toga vam se otvori vaš facebook profil ako na slici:

 Na prvoj stranici trebate obratiti pažnju na žutu poruku na vrhu. Kliknite na "Go to your mail"  da bi aktivirali i potvrdili vašu registraciju. Ako se se logirali sa gmail računa onda će vas preusmjeriti na gmail, a ako ste se prijavili sa hotmail računom onda će vas preusmjeriti na hotmail e-mail račun.
U vašem inbox-u će se pojaviti dva nova e-mail-a od facebook-a , otvorite prvi mail i pojavit će vam se e-mail kao na slici:
Kliknite na link da bi kompletirali svoju registraciju.
Poslije klika na link, otvara vam se vaš kompletiramn facebook profil na koji sada možete da dodajete vaše komentare, tekstove, filmove, muziku i da gledate slike , komentare , klipove vaših prijatelja.
Poslije ovoga dobro bi bilo da verifikujete vaš facebook račun tako što ćete ga verifikovati preko mobilnog telefona. Otiđite na http://www.facebook.com/confirmphone.php i kada upišete vaš broj mobitela ,onda će vam google poslati poruku na vaš mobitel i vi trebate tu poruku upisati u predviđeno polje. Kada to završite onda će vam google vjerovati i nećete više morati da ukucavate slova za provjeru kada hoćete da se učlanite u neku grupu ili dodate prijatelja. Također ako ovo ne uradite vrlo vjeroatno će ubrzo biti pitanje "Zašto mi ne radi facebook?", zato sve uradite kako treba.
To je sve, vaš novi facebook profil je napravljen, verifikovan , provjeren i spreman za korištenje.
Još za kraj upozorenje : facebook zna biti pravo zarazan i vi možete a da i ne primjetite ostati po čitav dan gubeci vrijeme na besmislice  na facebooku. Facebook se može iskoristiti u dobro i u loše, iskoristite ga u dobro :)

Labele: fejsbuk prijava, fejzbuk registracija, napravim fejsbuk nalog, novi facebook račun i profil

Nema komentara:

Objavi komentar

KAKO ĆU SE BESPLATNO PRIJAVITI NA FACEBOOK? KAKO ĆU SE PRIJAVITI NA HOTMAIL?
KAKO CU SE BESPLATNO REGISTRIRATI NA MSN?
KAKO DA NAPRAVIM NOVI PROFIL?
KAKO OTVORITI BESPLATNU E-MAIL ADRESU ZA MSN SKYPE I FACEBOOK?
MSN HOTMAIL I FACEBOOK SU MI
POKVARENI I ZARAŽENI VIRUSOM!
KAKO DA POPRAVIM MSN ,SKYPE, HOTMAIL I FACEBOOK?
ODGOVORI NA SVE OVO A I JOŠ MNOGO TOGA NAĆI
ĆETE BESPLATNO NA OVOJ STRANICI
msn, windows live, messenger, greska, error, problem, sa, instalacija, instalacijom, instalacije, skidanje, skinuti, ne radi, neradi, radi, ne, logovanje, logovati, uci, online, prikazuje, kako, zasto, rjesenje, popravak , repair, fix, download, alternativni, vise, odjednom, citav, pidgin, migg, virus, plus,chat,message, picture, sound, muzika,slike, salje,uredu,izbaci,smeta, zasto ne mogu da skinem, kako, registracija, jednostavno, lahko, otkloniti, download stari , stvaranje korisnika , hrvatski bosanski srpski jezik jeziku prevod, pomoc, logiranje, login , sign up, error, pokvareno, pogreske, jednostavna rjesenja, novi msn, sifra ,password, username, ime, naziv, korisnika, korisnicko ... popravka msn ... kvar na msn - u ...problem msn