Registracija na MSN / Kreiranje MSN akaunta


Svaki novi korisnik treba imati svoju hotmail email adresu za pristup MSN-u, što je kao identifikacija preko koje će vas pronaći vaši prijatelji i koja će vam služiti za ulazak ( logiranje ) na MSN.
Ako još nemate hotmail adresu napravite je možete pogledati kompletno upustvo za pravljenje novog hotmail naloga na ovom LINKU. Ovaj akaunt možete koristiti također za pravljenje novog naloga na sykpe-u ili za registraciju novog profila na faceboku i sl.
Da odgovorim na često postavljano pitanje: Da, moguće je koristiti e-mail adrese drugih poslužitelja kao što su gmail , yahoo , net, i mnogi drugi. To namjeravamo objasniti u drugom postu. Ukoliko se nekomežuri može poslati na e-mail poruku.
Nakon što se otvorili hotmail link za registraciju koji glasi www.hotmail.com upišite podatke na sva potrebna polja. To se ne treba mnogo objašnjavati . U prvo polje upišete željeno ime,a s dugmetom ispod provjerite je li ono zauzeto, ako jest, upotrijebite maštu. Drugo i treće polje je za vašu šifru/zaporku ( u oba polja upišete istu ), a crta između njih prikazuje jakost šifre. Četvrto polje niste dužni ispuniti i možete ga ostaviti praznog kao i sva polja koja nisu označena zvjezdicom( *) . Ispod toga nalaze se peto i šesto polje , u kojima izabirete tajno pitanje u slučaju zaboravljanja zaporke i njegov odgovor . U donja polja se navode osobni podaci kso što su ime, prezime i sl. , ispod osobnih podataka imate sličicu s nejasno čitljivim slovima koje čitko prepišete u polje ispod. Ta sličica sluzi da se ne mogu automatski botovi (kompjuterski virusi) sami registrirati, jer kako stručnjaci kažu, oni nemaju oči za čitati ;) nakon ispunjene cijele forme stisnete dugme accept. Ako imate koju grešku u unesenim pitanjima, ona će bit označena crvenim slovima, koja čete vi ispraviti. Ako nema greške trebalo bi vas odvest u INBOX ( dolazni ) sandučić vaše nove a-mail adrese koju ćete koristiti za logiranje u msn . Znači možete zatvoriti vas inbox sandučić i vratit se MSN-u.
NAPOMENA ako ste slučajno klikli na X za izlazak iz MSN-a , on se neče ugasiti, te ge ne morate ponovno uključivati, on je uvijek smješten među ikonicama na vašoj alatnoj traci kraj sata sa donje desne strane ekrana i duplim klikom ga ponovno povećate. Ukoliko vam ovo smeta možete je ukloniti tako što ćete u RUN upisati msconfig i ENTER. Otvorit će vam se prozor u kojem otvorite tab Startup Items u kojem su nabrojani svi programi koji se pale na paljenju Windowsa. Nađite tu MSN i iskljucite ga.
U njega upisujete vašu novu e-mai adresu i šifru, a ispod toga postoje tri opcije: prva je pamćenje vašu unesene e-mail adrese, ali ne i šifre; druga pamćenje šifre i adreše, što nije preporučeno ako niste jedini korisnik računala;a treća opcija je da vas direktno pri ukljucivanju programa prijavi u vas MSN.
To izgleda ovako :

                     Četvrti korak instalacije MSN-a

Nakon pritiska na log in, logirate se u vaš msn, pri čemu je vaša lista prijatelja prazna, jer još nikoga niste dodali, niti je itko dodao vas , da biste dodali prijatelje stisnete na zelenu ikonicu dvaju zelenih čovječuljaka koji se nalaze kraj polja SEARCH (traži), koje inače služi za brzi pronalazak vaših prijatelja kad imate dugu listu. Nakon klika na tu ikonicu upisujete prijateljevu hotmail e-mail adresu, pa stišćete next i vaš priajtelj dobiva zahtjev za prijateljstvo koji može odbiti i prihvatiti. Isti je postupak ako netko vama šalje-pojavi se prozorčić u kojem možete prihvatiti i odbiti traženo prijateljstvo. Nakon što je netko prihvatio vaše prijateljstvo ili vi prihvatili nečije, ta osoba vam se pojavljuje na vašoj listi prijatelja.
Izgled programa izgleda ovako :

                       Peti korak instalacije MSN-a

Boju i izgled možete promijeniti nakon što ispod x u gornjem desnom kutu msn-a prođete mišom. Pojavljuje se KIST ili PINEL, a  klikom na njega dobivate prozor sa izborom boja , te tu birate boju vašeg msn sučelja i pozadinsku sliku za koju možete koristi bilo koju sačuvanu sliku na vašem kompjuteru. Vaš prilagođeni izgled se prikazuje i vašim prijatleljima pri konverzaciji s njima .
Ispod ikone za mijenjanje boje sučelja nalazi se ikona koja pokazuje stanje vašeg e-mail sandučića i klikom na to možete direktno otvoriti vaš novo primljeni e-mail .
Pored tih dviju ikona nalazi se vaše ime i signature ( kratka poruka koja se priakazuje ispod vašeg imena ), često korištena za iskazivanje radnje ili raspolozenja npr. umoran , hiperaktivan i sl.  Iznad signature-a se nalazi vaše ime, a klikom na njega dolazite do opcije mijenjanja statusa dostupnosti za razgovor, da vaši kontakti znaju kad imate vremena za njih. Također se nalaze i opcije mijenjanja imena, avatara (vaše slike)i muzičkog pozdrava koji će svirati vašem prijatelju kad vi dođete online (možete izabrati bilo koju muzičku datoteku s vašeg kompjutera). Nakon što promijenite vaše ime, ono će se takvo prikazivati ubuduće vašim prijateljima. Budite kreativni! (http://priucnik.com/)
 Rijeci:registracija na msn ... otvaranje msn računa ... pravljenje hotmail e-maill adrese , besplatno skidanje msn messengera ... msn otvaranje novog racuna , kako koristiti windows live messenger msn , msn tko me je blokirao , kontakti na msn-u kreiranje dodavanje brisanje blokiranje nestao

2 komentara:

KAKO ĆU SE BESPLATNO PRIJAVITI NA FACEBOOK? KAKO ĆU SE PRIJAVITI NA HOTMAIL?
KAKO CU SE BESPLATNO REGISTRIRATI NA MSN?
KAKO DA NAPRAVIM NOVI PROFIL?
KAKO OTVORITI BESPLATNU E-MAIL ADRESU ZA MSN SKYPE I FACEBOOK?
MSN HOTMAIL I FACEBOOK SU MI
POKVARENI I ZARAŽENI VIRUSOM!
KAKO DA POPRAVIM MSN ,SKYPE, HOTMAIL I FACEBOOK?
ODGOVORI NA SVE OVO A I JOŠ MNOGO TOGA NAĆI
ĆETE BESPLATNO NA OVOJ STRANICI
msn, windows live, messenger, greska, error, problem, sa, instalacija, instalacijom, instalacije, skidanje, skinuti, ne radi, neradi, radi, ne, logovanje, logovati, uci, online, prikazuje, kako, zasto, rjesenje, popravak , repair, fix, download, alternativni, vise, odjednom, citav, pidgin, migg, virus, plus,chat,message, picture, sound, muzika,slike, salje,uredu,izbaci,smeta, zasto ne mogu da skinem, kako, registracija, jednostavno, lahko, otkloniti, download stari , stvaranje korisnika , hrvatski bosanski srpski jezik jeziku prevod, pomoc, logiranje, login , sign up, error, pokvareno, pogreske, jednostavna rjesenja, novi msn, sifra ,password, username, ime, naziv, korisnika, korisnicko ... popravka msn ... kvar na msn - u ...problem msn